cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

El premi Carlemany travessa la mar i s'atorga a Palma el 23 de desembre

El Govern d'Andorra ha triat la sala de plens de Cort per la cerimònia

Confirmat. Ja hi ha data per a l'acte d'entrega del premi Carlemany de novel·la. Serà el 23 de desembre. També hi ha escenari: el saló de sessions de l'Ajuntament de Palma. Serà la primera vegada que el premi instituït pel Govern d'Andorra amb la col·laboració de l'editorial Columna travessi la Mediterrània per ser atorgat per primera vegada a Palma de Mallorca. Que el Carlemany no sigui atorgat a Andorra no suposa cap novetat. De fet, el veredicte del jurat es fa públic un any a Andorra i un altre a una ciutat del territori de parla catalana. Fins ara les cerimònies han tingut com escenari Barcelona i Lleida.

Això suposa que el Govern d'Andorra en ple i molts dels membres de la societat cultural del país pirinenc, es traslladaran fins a Palma per assistir a aquest acte. Els membres encarregats de trobar un lloc per a la cerimònia es decidiren per la sala de sessions de Cort després de fer diferents visites per la ciutat. Entre d'altres llocs han descartat el castell de Bellver i la Llonja.

Es dóna la circumstància que la realització d'aquest esdeveniment ha suposat que el regidor Joan Bauzà s'estrenàs amb tractes presidencials en la seva etapa de gestor de les relacions institucionals del consistori palmesà. El premi Carlemany és un dels millors dotats de tots els que es concedeixen en llengua catalana. El sopar de gala dels premis es farà amb tota seguretat en el conegut restaurant Bahía Mediterráneo, segons confirmà Pau Mateu, el cap de protocol de l'Ajuntament de Palma.

Diari de Balears ja es feu ressò en el passat mes d'octubre de les intencions del Govern andorrà de lliurar aquesta edició del Carlemany a Mallorca. Però la col·laboració en matèria de cultura entre el Govern andorrà i l'Ajuntament de Palma no es limitarà al premi. El proper 18 de setembre s'inaugurarà una mostra d'artistes andorrans a Palma. Gairebé amb tota seguretat la mostra serà instal·lada al Casal Solleric, però no es descarten altres possibles escenaris com Ses Voltes o el Casal Balaguer. Aquest fet provoca que s'obrin unes perspectives molt àmplies per tal que artistes mallorquins puguin exposar en un futur a les infraestructures andorranes. Dos mallorquins han guanyat el guardó Carlemany, Maria de la Pau Janer i Gabriel Janer Manila.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris