algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
18°

L'alemany que s'havia pensat que tenia èbola mor de febre groga

El cas del reporter, que viatjà a Costa d'Ivori, creà una gran alarma social

97874

El mosquit que du la febre groga.

El ciutadà alemany que es trobava en quarantena en una clínica berlinesa a causa d'una febre hemorràgica, va morir ahir dematí, segons va anunciar la clínica en la qual estava hospitalitzat. Olaf Ullman, un càmera de 40 anys, que va arribar diumenge passat a Alemanya després de rodar un documental sobre la vida dels animals salvatges a la Costa d'Ivori, va ser aïllat dimarts passat.

La seva quarantena va provocar gran inquietud a Alemanya, a pesar que les autoritats sanitàries varen afirmar públicament que no existia risc de contaminació. En un primer moment, es va creure que es tractava del virus de l'Èbola. Encara que aquesta hipòtesi va ser descartada ahir, els metges no varen excloure un altre tipus de febre hemorràgica i, de fet, segons les autoritats sanitàries de Berlín, podria haver mort de febre groga.

Així, dijous a vespre l'Hospital de la Caritat va publicar un comunicat aparentement tranquil·litzador: el càmera, Olaf Ullmann, de 40 anys, no patia la temible febre del virus èbola ni de altres dos tipus de febre hemorràgica, provocats per altres dos virus, Lassa i Marburg. Les anàlisis de sang efectuades per l'Institut de Malalties Tropicals d'Hamburg, s'orientaven cap a la febre groga, la febre de Rift-Valley o la coneguda com Crimea-Congo, tan perillosa com la de l'èbola.

Després de ser admès en un hospital de Francfort de l'Oder, el seu lloc de residència, el seu estat es va degradar ràpidament. Segons el diari sensacionalista Bild, la seva pell treia sang quan va ser conduït d'urgència en helicòpter a la clínica Virchow, una unitat especialitzada, llesta en tot moment per a epidèmies greus.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris