algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
17°

El neoabstracte i minimalista Broto exposa a la Maior de Pollença

El pintor Juan Manuel Broto exposarà els seus nous quadres a partir d'avui, a la galeria Maior de Pollença, i fins devers el 15 de setembre. Broto, «un artista de París, nascut a Saragossa i fet a Barcelona», segons el definí Josep Melià l'any 1996, té un currículum farcit d'exposicions. Saragossa, Madrid, Barcelona, París, Nova York, Colonya, Bilbao, Amsterdam, Caracas són alguns dels llocs que han visitat les seves obres des que el pintor tenia 20 anys, al 1969.

J.M. Broto resideix a París, però té una casa amb estudi a Mallorca, a San Llorenç, on ha creat tots els nous quadres, a excepció de dos políptics. Ara presenta una col·lecció integrada per grans políptics de llenços acrílics així com per acrílics sobre paper. Els políptics de Broto tenen fins a cinc llenços, cada un amb un color de fons, unificats per un traç comú. Sovint els quadres estan pintats amb ajuda d'un ordinador. «L'ordinador no elabora res que tú no plantegis; em serveix per pintar sobre una base que ja té una petjada dissenyada per mi» diu Broto.

Al 96 exposà a la mateixa galeria. La nova mostra és molt més construïda, els colors són més vius (vermell, ocre i blau, sobretot) i les obres més simples. Broto ho veu com «un procés de purificació, per ser exemple de serenitat, pau, levitat». El pintor, admirador de Miró, Tàpies, Polo, Rothko, troba que l'art contemporani s'hauria d'apropar més a la gent del carrer, i viceversa, encara que requereixi un esforç intel·lectual. Per mirar els seus quadres, pensa que primer s'ha de deixar que ells ens mirin, per després establir-hi un diàleg.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris