algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

Un atac aeri governamental a la guerrilla provoca 600 morts

L'MLC lamenta que el president Kabila hagi decidit, així, trencar la treva

El bombardeig de posicions rebels del Moviment d'Alliberament del Congo (MLC) duit a terme per un avió de les forces governamentals va provocar gairebé 600 morts, va declarar ahir vespre el líder de l'MLC, Jean-Pierre Bemba. «Al voltant de les 10.00 hores, hora local, un Antonov 12, que probablement va enlairar-se de Kinshasa, va llançar 18 bombes contra les ciutats de Makanza i Bogbonga (a la província d'Equador), i causà 384 morts civils i 184 de militars», va assenyalar Bemba.

El líder rebel va afirmar que aquestes informacions les han brindat els seus homes des del terreny, que, no obstant això, no han pogut establir el nombre de ferits. Cap font independent no ha pogut, ara com ara, confirmar aquesta notícia. Segons el líder rebel, «el bombardeig constitueix una flagrant violació de la treva», firmada pel Govern el 10 de juliol a Lusaka i ratificada diumenge passat per l'MLC.

Makanza i Bogbonga estan situades a 200 quilòmetres al sud de Gemena, ciutat estratègica del nord-est congolès, on el MLC va completar la seva dominació poc abans que els seus líders es disposassin a firmar l'armistici acordat a la capital de Zàmbia entre el règim de Kinshasa i els cinc països que intervenen en el conflicte.

L'MLC havia firmat diumenge l'alto el foc de Lusaka i va anunciar la seva intenció d'acabar amb totes les operacions ofensives contra el camp lleialista. El cessament de les hostilitats va ser rubricat inicialment pel president congolès, Laurent Kabila, juntament amb els seus aliats militars de Zimbabwe, Angola i Namíbia, d'una banda, i Uganda i Ruanda, que ajuden l'MLC i la Reagrupació Congolesa per a la Democràcia (RCD), de l'altra.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris