algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
22°

El Kremlin diu que la mòmia de Lenin s'enterrarà 'tant sí com no'

89344

El cos inhumat de Lenin sembla que passarà a estar sota terra.

El Kremlin va anunciar oficiosament ahir que la mòmia de Vladímir Ilich Lenin, que s'exhibeix en un mausoleu de la plaça Roja de Moscou, serà enterrada «costi el que costi», malgrat les protestes i amenaces dels comunistes. El director del gabinet del president Boris Ieltsin, Alexandr Voloshin, va declinar dir la data de la inhumació, una de les qüestions més espinoses i candents de la política russa.

En una entrevista amb el diari Konsomólskaya Pravda que es publicarà en l'edició d'avui, Voloshin va avançar que encara que el Partit Comunista i altres nostàlgics han advertit que provocaran disturbis, «ningú no mourà ni un dit». Boris Ieltsin va declarar fa dues setmanes que l'únic problema de l'enterrament del líder de la revolució bolxevica de 1917 era «com fer-ho, com dur-ho a terme».

Però el setmanari Versia va avançar en l'edició d'ahir que el trasllat del cadàver embalsamat de Lenin, creador de l'estat soviètic, podria produir-se «aquest agost». D'acord amb Versia, el Kremlin podria emprar les eventuals mobilitzacions o aixecaments populars contra l'enterrament de la mòmia per il·legalitzar el Partit Comunista i altres grups polítics i fins per declarar l'estat d'excepció. La instauració de l'estat d'excepció duria la probable anul·lació de les pròximes eleccions, previstes el 19 de desembre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris