cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
20°

Joan Bennàssar inaugura divendres a Sant Domingo «Apamant el viure»

El pintor exposa al claustre de Pollença una quarantena d'obres noves

91100

Joan Bennàssar amb una de les seves obres a l'estudi de Pollença.

A. S.

«La meva pintura actual és una mena de diari, no tant un diari de vivències sinó de desigs». Joan Bennàssar explica així el seu moment creatiu. El pintor pollencí inaugura divendres, al claustre de Sant Domingo, una gran exposició formada per una quarantena d'obres reunides sota el títol Apamant el viure. La mostra és la primera que realitza a Mallorca després que el 1994 protagonitzàs una retrospectiva a ses Voltes.

Apamant la vida, que coincidirà a l'espai amb el tradicional Festival de Pollença, estarà distribuïda en dues parts. La primera estarà formada per obres instal·lades a l'interior de l'església. Seran quadres de gran format en general en què es representen joves i homes enfrontats amb el seu futur. L'artista els dibuixa al costat de la mar o asseguts en una escala. La resta dels quadres de la mostra s'exposaran al claustre. Aquestes obres tenen una temàtica més lúdica, amb referències a l'amor, la relació de parella, l'erotisme i, sobretot, la música.

Tot i que les obres tenen una temàtica diferent, estan unides pel simbolisme de la cultura mediterrània. Serà una mostra diversa. «Em costa molt mantenir-me en una línia, perquè si treballes només en una direcció trobes unes veritats però n'oblides d'altres. És per això que, a mesura que faig feina, descobresc materials, tècniques, suports... M'interessa canviar les maneres de pintar per descobrir la màgia de la pintura», comentà l'artista.

Després d'Apamant la vida, que s'inaugurarà a les nou del vespre, Bennàssar té previst aprofundir en el tema de la pesca i els pescadors de Pollença, un tema que ja inicià en els dibuixos que realitzà per al programa de festes del Port de Pollença.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris