algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

L'ONU confirma que s'han trobat almenys 11.000 morts en fosses comunes a Kosovo

Els membres de l'Aliança Atlàntica endarrereixen uns dies l'elecció del successor de Javier Solana

L'administrador de l'ONU a Kosovo, el francès Bernard Kouchner, afirmà ahir que «almenys 11.000» morts varen ser trobats en fosses comunes a Kosovo. Les anteriors estimacions de l'Organització del Tractat de l'Atlàntic Nord (OTAN) parlaven de 10.000 morts, víctimes de la repressió sèrbia. Kouchner declarà davant de diversos periodistes a l'aeroport de Pristina, basant-se en «xifres del Tribunal Penal Internacional per l'ex-Iugoslàvia (TPI)», que hi havia «almenys 11.000 (morts) en les fosses comunes».

«Onze mil persones han mort. S'ha de comprendre el sentiment de la gent, la proximitat del seu sofriment», afegí Kouchner, qui aclarí que «això no era una excusa» i que la violència contra els serbis és «inacceptable». «Confiem en un canvi de la mentalitat i en la interrupció del cicle de venjança. Treballarem molt dur per protegir-los, però no podem recórrer a soldats i a policies. No seria la manera més apropiada. El millor sistema de protecció ha de comptar amb els kosovars», declarà.

D'altra banda, els representants dels 19 governs aliats decidiren ahir ajornar fins demà el nomenament del nou secretari general de l'OTAN, informaren fonts diplomàtiques. «Encara no hi ha consens, perquè algunes delegacions no tenen instruccions de la seva capital», assegurà un participant. Segons la font, tampoc no aparegué, durant la sessió d'ahir, cap veto formal contra el candidat que té més possibilitats, el ministre britànic de Defensa, George Robertson.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris