cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
18°

Breus

• Filipines

Més de 160 desapareguts a un accident Tres persones varen morir i 162 estan desaparegudes a causa de l'incendi d'un ferri entre dues illes de Filipines, va anunciar ahir el servei de guardacostes. El MV Rosario II transportava 210 passatgers i 28 tripulants. La majoria de la gent es va llançar a la mar sense salvavides quan el motor del ferri es va incendiar a pocs quilòmetres de Masbate. El ferri navegava entre Cebú i la província de Masbate. Els guardacostes varen recuperar 73 sobrevivents, entre ells set de la tripulació.E.P.

• Estats Units

Onze morts en caure una avioneta El pilot i els 10 membres d'un club de paracaigudisme varen morir ahir quan es va estavellar l'avioneta bimotor en què realitzaven la seva excursió anual, a 65 quilòmetres al nord de Detroit, a Michigan. Els paracaigudistes integraven el club Parahawks, i s'havien congregat ahir per a una excursió de campaments, vols i salts, va informar Craigh Nyeholt, portaveu de la Policia de l'Estat de Michigan. El pilot, Paul Myks era un professional que pilotava avions DC-9 per a l'aerolínia Spirt. E.P.

• Alemanya

Crisi oberta al SPD La tonalitat «centrista» que el canceller federal, Gerhard Schroeder, pretén imposar en el partit socialdemòcrata alemany i en el seu Govern ha agreujat les diferències entre els seus partidaris i els que es neguen a renunciar als pilars «tradicionals» de la socialdemocràcia. La victòria o derrota en les eleccions regionals, quatre d'elles per setembre, donaran arguments als dos «fronts». El sector «tradicionalista» argumenta que les tesis centristes de Schroeder provocaran la pèrdua massiva d'electors i els partidaris de «la tercera via» asseguren que el debat fa una impressió negativa de crisi interna.E.P.

• Algèria

Convocat referèndum de concòrdia civil El referèndum sobre la «concòrdia civil» a Algèria ha estat fixat per al pròxim 16 de setembre, segons varen anunciar ahir a Alger fonts oficials. Des de l'arribada al poder del president Buteflika, la passada primavera, el màxim mandatari algerià ha fet passes cap a la pacificació del país intentant reintegrar en la societat els integristes islàmics que sota l'organització dels grups terroristes GIA i FIS han mantingut el país ran de la guerra civil, amb milers de morts, durant el darrer lustre. El referèndum servirà per saber si la població accepta l'excarceració dels membres del GIA i del FIS sense delictes de sang i que se li doni l'oportunitat al FIS per constituir-se com a partit polític.E.P.

• Iran

Continuen detencions d'estudiants La Policia iraniana continua la detenció de desenes d'estudiants, dels quals cinc es troben «desapareguts» fa 10 dies, segons va indicar ahir l'organització nord-americana de defensa dels Drets Humans, Human Rights Watch (HRW). Un comunicat d'HRW, amb seu a Nova York, parla de 77 estudiants empresonats o que han «desaparegut» després de la repressió empresa fa tres setmanes per la Policia. HRW cita el nom de cinc dirigents estudiantils que varen desaparèixer després d'una reunió realitzada el passat 23 de juliol: Amine Alipour I Kianuche Jahanpur (de la universitat d'Ispahan), Hamid Zarfiniya i Mehdi Fajrozadeh (de la universitat de Teheran) i Seyed Samad Mussavi (de Tabriz). E.P.

• Iraq

IRAQ vol unir les nacions àrabs L'Iraq està disposat a mantenir un «diàleg profund i objectiu» amb tots els estats àrabs, sense excepció», va afirmar ahir el vicepresident iraquià, Taha Yassin Ramadà. «La política àrab de l'Iraq és clara, el país està disposat a un diàleg profund i objectiu amb tots els països àrabs, sense excepció, per reforçar les files àrabs i posar fi a les divisions», va declarat. Ramadà, que va rebre al secretari general del Partit del Treball egipci (oposició), Adel Hussein, va reiterar les seves crítiques contra els països àrabs que concedeixen facilitats militars a Estats Units.E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris