cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
17°

Barak anuncia que el pròxim 1 d'octubre es reiniciarà la retirada de Cisjordània

Arafat, per la seva banda, intenta unificar l'OLP per reforçar-se davant Israel

El primer ministre d'Israel, Ehud Barak, va afirmar ahir que l'1 d'octubre pròxim començarà la retirada de l'exèrcit israelià de Cisjordània, d'acord amb els acords de Wye Plantation, va indicar la televisió pública. Segons la televisió israeliana, Barak va citar aquesta data en el curs de la reunió setmanal del govern. «Avançam cap a un acord amb els palestins (...) l'1 de setembre començarà l'aplicació de l'acord de Wye, i un mes després la retirada de Cisjordània», va dir Barak als seus ministres.

L'acord de Wye, firmat el 23 d'octubre del 1998 i congelat pel govern de l'exprimer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, preveu un redesplegament israelià del 13 per cent de Cisjordània. Una retirada inicial del 2 per cent, corresponent a la primera de les tres fases, ja va ser realitzada. La zona sota control exclusivament israelià a Cisjordània ha de disminuir en un 13 per cent.

Sempre segons la televisió, Barak va afirmar als seus ministres que el seu conseller Guilad Sher i el cap dels negociadors palestins Saeb Erakat, que varen iniciar ahir discussions en un hotel de Jerusalem, es varen posar d'acord per elaborar «en dues setmanes» les modalitats de l'acord de Wye. L'encontre d'ahir entre els dos homes es va centrar en la demanda palestina d'alliberament de prisoners polítics palestins, en conformitat amb l'acordat a Wye, segons la televisió, que va precisar que Sher estava acompanyat del procurador adjunt de l'exèrcit.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris