algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Un alt càrrec serbi admet per primera vegada que Belgrad ha perdut Kosovo

El viceministre Markovic contradiu així les afirmacions de victòria de Milosevic

Un alt càrrec serbi, el viceministre serbi Ratko Markovic, rebutjà per primera vegada obertament les afirmacions del president iugoslau, Slobodan Milosevic, i admeté que Sèrbia havia perdut definitivament la regió de Kosovo.

«Està clar que l'acord de pau privà Sèrbia de Kosovo, el seu bressol històric», declarà Markovic, en una entrevista publicada per la revista Jurist, editada a Pittsburg (Estats Units), de la qual el diari serbi Vecernje Novosti publicà ahir alguns extractes.

«Nosaltres firmam l'amputació de Kosovo per salvar el nostre Estat i el nostre poble», afirmà Markovic, estimant que la província es convertirà inevitablement en un «Estat dins de l'Estat».

Membre de la direcció del Partit Socialista (SPS), Markovic, de 54 anys, és un dels grans especialistes iugoslaus en Dret Constitucional. Professor a la universitat de Belgrad, és un dels pares de la Constitució sèrbia, que suprimí el 1990 l'autonomia de Kosovo, i de la Constitució de la República Federal de Iugoslàvia (RFI, Sèrbia i Montenegro) del 1992.

Markovic va ser el cap de l'equip de negociadors de Belgrad que intentà en va iniciar un diàleg amb els albanesokosovars i dirigí part de la delegació iugoslava en les converses de Rambouillet (França) celebrades el febrer passat.

D'altre costat, el primer ministre britànic, Tony Blair, va ser rebut ahir com a heroi per milers de kosovars, els quals instà a evitar la venjança contra els serbis i crear una societat tolerant a Kosovo.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris