cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
22°

Breus

• Unió Europea

Famílies que acullen estudiants L'informe britànic sobre abusos a 500 estudiants d'intercanvi ha desfermat la veu d'alarma sobre les condicions en les quals es troben aquests al·lots una vegada que han deixat el seu país d'origen per passar uns mesos a l'estranger aprenent un altre idioma. De fet, Amalia Gómez, secretària general d'Afers Socials, anuncià que Espanya plantejarà a la UE la creació de controls en cada país membre de la Unió a les famílies que acullen estudiants a l'estiu. «Sol·licitarem que se cerquin fórmules homologades d'acreditació per evitar aquestes coses», va dir la secretària general. L'esmentat informe revela que la major part dels malstractaments varen ser de gravetat menor o a causa de negligències, com una alimentació dolenta, obligar els menors a dormir en terra o a la banyera, en un armari o sota del llit. No obstant això, subratllà el cas del nin espanyol de 12 anys que va ser allotjat en casa d'un home acusat de pederastia, del qual patí abusos sexuals.E.P.

• Catalunya

Estendre el catalanisme, l'ojectiu El president del Comitè de Govern d'Unió Democràtica de Catalunya, Josep Antoni Duran Lleida, afirmà ahir que Catalunya ha d'«estendre el catalanisme polític» i convertir-se en el motor del desenvolupament d'Espanya i del Mediterrani si vol aprofitar les noves oportunitats que es presentaran a les pròximes dècades. Duran Lleida, que pronuncià una conferència titulada «Catalunya, nous reptes, noves possibilitats» organitzada pel Fòrum 2001, assegurà que ha de mantenir-se i reforçar-se la identitat nacional, però cal «reforçar també la posició política i econòmica de la nostra comunitat». Per a això, afirmà que no s'ha de recórrer a «les afirmacions de patriotisme, sinó al consens».E.P.

Falta de projecte El candidat del PSC a la Generalitat de Catalunya, Pasqual Maragall, afirmà ahir que Convergència i Unió (CiU) utilitza la idea de la identitat nacional per amagar la falta de projecte de la coalició. Maragall va dir que «jo crec en la identitat dins d'un procés més ampli» i la definí com «la cultura del projecte davant de la cultura de la identitat». En aquest sentit, Maragall afirmà que iniciatives com la creació de les seleccions catalanes o el decret del doblatge del cinema en català que s'estan impulsant amb força són mostres de com CiU pretén «veure si el tema de la identitat s'imposa com a tema de campanya». E.P.

• Afers Exteriors

Aznar viatja a Kosovo El president del Govern, José María Aznar, viatja avui a la localitat albanesokosovar d'Istok, al nord-oest de Pec, a l'est de la província sèrbia, per fer una breu visita a les tropes espanyoles de l'Agrupació Tàctica Tizona, desplegada en el marc de la Força Internacional de Pau per a Kosovo (KFOR). Segons fonts oficials, Aznar arribarà passades les quatre del capvespre a Pristina, capital de Kosovo, i allà agafarà un helicòpter cap a Istok, on aterrarà al cap d'una hora.E.P.

• Justícia

L'Audiència diu no a Etxabarri La Sala Penal de la Secció Primera de l'Audiència Nacional decidí no autoritzar Juan Mari Etxabarri, regidor d'EH a l'Ajuntament de Pamplona i condemnat per col·laboració amb ETA, a acudir avui a la primera sessió plenària del consistori després de les eleccions de juny. La petició havia estat realitzada d'ofici per la batlia de Pamplona a petició del grup municipal d'Euskal Herritarrok.E.P.

Sobre la llei d'enjudiciament civil El portaveu de CiU al congrés, Josep López de Lerma, qualificà ahir «d'esperpent parlamentari» la nova Llei d'enjudiciament civil que és «absolutament maligna per a advocats, jutges, fiscals, procuradors i sobretot per al ciutadà, a qui resta garanties processals contemplades a la Constitució». «CiU no la defensarà i seguim demanant més temps per canalitzar correctament les coses», explicà López de Lerma.E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris