algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
18°

França, condemnada per tortures

França es convertí ahir en el primer país de la Unió Europea condemnat pel Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg per un delicte de tortures després de sentenciar a favor d'un narcotraficant que acusà policies francesos d'haver-lo maltractat brutalment el 1991. Els membres del tribunal decidiren per unanimitat que es violaren els articles de la Convenció Europea sobre Drets Humans que prohibeixen la tortura i garanteixen el dret a un procés en un termini raonable.

És la primera vegada que un país dels Quinze és condemnat per tortura pel Tribunal Europeu de Drets Humans, va dir un portaveu de l'organisme, que recordà que l'altre condemnat pel mateix motiu va ser Turquia, que no pertany a la UE. En el passat, França va ser condemnada pel Tribunal d'Estrasburg per tractes «degradants i inhumans» (però no per tortures) en un cas relacionat amb la detenció d'un sospitós a Còrsega, va dir el portaveu. També ho va ser Gran Bretanya per aquest tipus de violació de la Convenció Europea de Drets Humans, afegí.

En el seu veredicte contra França, el tribunal ordenà una indemnització de 500.000 francs (devers 13 milions de pessetes) per perjudicis materials i morals, i de 113.364 francs (quasi tres milions de pessetes) per despeses. Ahmed Selmouni, de 57 anys, que es troba a la presó per narcotràfic, cursà una demanda davant l'organisme el 1992, al·legant que policies francesos el torturaren i abusaren sexualment d'ell en la seva detenció a Bobigny.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris