cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
19°

Breus

• Iran

Advertència a Turquia La ràdio estatal advertí ahir a les autoritats turques contra tota tensió i moviment militar a la frontera dels dos països. «No és necessari recordar als dirigents turcs que tota tensió i tota agitació militar a les fronteres dels dos països donen lloc a importants perjudicis als interessos dels dos pobles», afegí aquesta font. Segons la ràdio, quatre caces bombarders de l'aviació turca varen violar diumenge passat l'espai aeri iranià i varen bombardejar terra de l'Iran a «cinc quilòmetres de profunditat». E.P.

• Xina

S'intensifica la campanya contra secta Xina intensificà ahir la seva campanya de denúncia de la secta Falungong, prohibida dijous passat, en impedir als seus adeptes viatjar a Pequín per manifestar-se. «Som la tercera línia de defensa de Pequín», declarà un empleat de l'estació de Baoting, situada 130 quilòmetres al sud de Pequín, precisant que les autoritats centrals donaren instruccions per evitar que els seguidors de la secta no viatgin a Pequín per manifestar-se. A més, afegí que els policies i els empleats de l'estació controlen la identitat de les persones majors d'edat que puguin pertànyer a la secta. E.P.

• Nigèria

Tres morts en enfrontaments Un total de tres persones varen ser assassinades i altres milers es refugiaren en comissaries de Policia i casernes militars a la ciutat de Kano (nord de Nigèria), on varen esclatar motins el passat 22 de juliol, segons indicà ahir la Policia. Els motins de Kano varen esclatar com reacció a l'arribada a la ciutat d'alguns Haussas ferits en recents enfrontaments interètnics amb els Ioruba a Sagamu (sud-oest), que varen causar la mort d'almenys 66 persones, segons declarà a la premsa local Abubakar Mairamri, prefecte de la Policia de la regió. E.P.

• Grècia

Evacuats 277 passatgers d'un ferry Un ferry procedent d'Itàlia encallà a les costes del sud d'Albània i els seus 277 passatgers foren evacuats i traslladats sans i estalvis al port grec de Igumenitsa (nord-oest), segons anuncià el Ministeri de la Marina Mercant a Atenes. El ferry xipriota Afrodita II, procedent de Brindisi i que tenia com a destí els ports grecs de Igumenitsa i de Patras (Peloponès), navegava a les aigües albaneses quan va emetre un senyal de perill. Cinc vaixells de la guàrdia portuària de l'illa grega veïna de Corfu i altres dos vaixells que navegaven a la regió, s'apressaren per ajudar a evacuar els passatgers a causa de la falta d'efectius a Albània. E.P.

• UE

Genètica i medi ambient El tema dels organismes genèticament modificats va ser tractat ahir durant la reunió de ministres de Medi Ambient de la Unió Europea on els països oposats al seu ús han pressionat en contra. El ministre danès, Svend Auken, assegurà que no es deuen autoritzar noves llicències per a la posada en marxa de més plantes transgèniques. Per la seva part, el representant francès es manifestà en el mateix sentit. Els països que el mes de juny passat varen signar a Luxemburg una declaració comuna a favor d'una suspensió de les autoritzacions de l'OGM es comprometeren al marge de la reunió a verificar que mantenien la mateixa posició. E.P.

• Bèlgica

El Govern diu que no hi ha dioxines El Govern belga reiterà ahir que no existeix un nou focus de contaminació amb dioxines cancerígenes en la carn de porc produïda a Bèlgica. Després de la confusió inicial originada pel descobriment de nous casos que afecten el sector porcí, les autoritats desplegaren una intensa activitat per tractar de tranquili·litzar la població i els seus socis comercials de la Unió Europea (UE). El primer efecte de les gestions governamentals ha estat la revocació pel Govern holandès de l'embarg decretat divendres sobre les importacions de porcs vius i productes derivats del porc procedents de Bèlgica. Holanda va ser l'únic membre de la UE que reaccionà de manera dràstica. AFP.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris