algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

El Polisario demana a Mohamed VI que preservi el referèndum al Sàhara

Abdelaziz mostra inquietud per les conseqüències de la mort de Hassan II

El Front Polisario reaccionà ahir a la mort de Hassan II saludant a la seva memòria i demanant al nou monarca marroquí, Mohamed VI, que preservi la celebració del referèndum d'autodeterminació en el Sàhara Occidental, previst per a finals de juliol del 2000.

En un missatge de condol dirigit al nou monarca alauita, el dirigent independentista saharià, Mohamed Abdelaziz, formulà el panegíric del finat en el qual destacà «que hagués traçat el camí que condueix a un Marroc democràtic i modern, vivint en pau i concòrdia amb tots els veïns». Però acte seguit, Abdelaziz va deixar entreveure la inquietud dels independentistes per les conseqüències eventuals de la desaparició de Hassan II sobre el pla de pau de l'ONU per a l'antiga colònia espanyola, en sol·licitar al seu hereu «romandre fidel a la memòria del seu august pare i preservar absolutament el camí del referèndum d'autodeterminació».

«L'única via possible per a tots nosaltres és resoldre amb serenitat els problemes i diferències que ens han separat durant aquests darrers vint-i-quatre anys; un camí que respon fidelment al pensament i la visió profunda de la seva majestat Hassan II», afegí el missatge.

Quan es tingué coneixement a Alger de la mort del monarca marroquí, les primeres reaccions dels mitjans polítics algerians feren constar la seva preocupació per la possibilitat que pogués ajornar-se de nou, o fins i tot anul·lar-se unilateralment, el referèndum al Sàhara Occidental.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris