algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

Mor Claudio Rodríguez, una de les millors veus de la generació poètica dels 50

C.C./AGÈNCIES. Palma.
El poeta zamorà Claudio Rodríguez va morir la matinada de dimecres a dijous a l'edat de 65 anys, víctima d'un càncer de còlon que el mantenia en coma en els darrers dos dies. Les restes mortals de l'autor, que romania ingressat en un sanatori de Madrid, seran avui traslladades al cementeri de San Atilano, a la seva Zamora natal, on serà enterrat. Nascut a Zamora l'any 1934, Claudio Rodríguez és considerat un dels grans poetes espanyols d'aquesta meitat de segle, així com una de les veus més personals de la generació poètica dels 50, marcada en bona mesura per un dels seus llibres més destacats, Don de la ebriedad. Llicenciat en Filologia Romànica, Rodríguez va destacar tant en la producció poètica com en les facetes de docent i conferenciant.

Membre de la RAE des del 1987, Claudio Rodríguez va ser guardonat en el decurs de la seva vida amb alguns dels premis més importants d'àmbit estatal, com l'Adonais, el Premi Nacional de Poesia o el Príncep d'Astúries, que li va ser atorgat l'any 1993.

Tot just coneguda la notícia de la seva mort foren molts els que lamentaren aquesta gran pèrdua per a la literatura. Des de Jerusalem, el president José María Aznar expressà el seu desig que Rodríguez sigui reconegut com un dels millors poetes de la literatura d'aquest segle. La mostra de condolència també va ser manifestada des de l'Ajuntament de Zamora, on s'han decretat tres dies de dol com a tribut al poeta.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris