cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

Breus

• Regne Unit

Condemna Un jutge de la localitat britànica de Manchester condemnà a 12 mesos de presó un viatger que utilitzà el telèfon mòbil en un avió, que s'ha convertit en la primera persona que pateix una condemna per aquest delicte, segons informaren ahir fonts judicials. La sentència es basa en el fet que aquesta persona posà en risc la seguretat dels viatgers que anaven a bord de l'aeronau. Els incidents ocorregueren quan Neil Whitehouse, de 28 anys (a la foto), es negà repetidament a apagar el telèfon mòbil en un vol de British Airways que anava de Madrid a Manchester. E.P.

• Cuba

Il·legals El Consell d'Estat cubà publicà ahir un decret-llei que cerca inhibir la sortida il·legal de cubans per via marítima, fenomen que s'ha incrementat en els darrers mesos en què circulen rumors sobre un nou èxode massiu cap a Estats Units. El decret-llei estableix multes que van de 500 a 10.000 pesos (22 i 450 dòlars) contra qui sense «la deguda autorització» construeixi i repari embarcacions, navegui per aigües territorials o zones restringides, traslladi embarcacions per terra i atraqui i fondegi fora de llocs establerts.E.P.

• Iraq

Nacions Unides El subsecretari de les Nacions Unides per al desarmament, Jayantha Dhanapala, minimitzà ahir els informes de substàncies tòxiques no identificades que foren usades per experts en armes de l'ONU i trobades en un laboratori de Bagdad per experts internacionals. Dhanapala respongué les preguntes de la premsa respecte d'aquestes substàncies assenyalant que «no podem provar que no són tòxiques, però crec que no ho són», abans de participar en una reunió a portes tancades del Consell de Seguretat.E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris