algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
18°

Arafat rebutja el termini de quinze mesos de Barak perquè s'ha perdut «massa temps»

Mostra la seva inquietad a Mubarak pel possible incompliment de l'acord de Wye

El president de l'Autoritat Palestina, Iàsser Arafat, titllà ahir «d'inacceptable» el termini de quinze mesos esmentat pel primer ministre israelià, Ehud Barak, per a la consecució d'un acord de pau al Pròxim Orient. En declaracions des de Gaza al seu retorn d'El Caire, Arafat explicà que rebutja aquest termini perquè «ja hem perdut massa temps amb l'anterior Govern israelià», l'encapçalat entre 1996 i el maig passat per Benjamin Netanyahu.

El nou primer ministre israelià, de visita en Washignton, es va comprometre a intentar concloure un acord de Pau amb l'Autoritat Palestina, amb Síria i amb Líban en un termini de quinze mesos. Pel que fa a la reunió que mantingué Arafat amb el president egipci, Hosni Mubarak, el líder palestí mostrà la seva inquietud pel possible incompliment per Israel de l'acord de Wye, pel qual aquest país ha de tornar als palestins un 13 per cent dels territoris ocupats de Cisjordània.

La reunió que ahir mantingueren aquests dos líder es va decidir dilluns, després que circulassin informacions que suscitavem dubtes sobre la intenció d'Israel de complir l'acord de Wye i posar fi a la construcció i ampliació d'asentaments jueus en els territoris palestins. «Aquestes són qüestions que poden afectar la credibilitat del procés» de pau del Pròxim Orient i també «senyals contràries al que esperàvem i creiem» sobre les intencions de la part israeliana, declarà, després de la reunió, el cap de la diplomàcia egípcia, Amro Musa.

D'altra banda, Arafat vol integrar els radicals de l'OLP en un compromís amb Israel a través d'una trobada amb els intransigents d'aquests, George Habache i Nayef Hawatmeh, les organitzacions dels quals tenen les seves seus a Damasc.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris