algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Satisfacció de Barak i Clinton davant l'abandó de Síria els terroristes

El president israelià torna a Jerusalem amb el suport dels EUA a la butxaca

El primer ministre israelià Ehud Barak va establir ahir un cronograma de 15 mesos per a les negociacions de pau del Pròxim Orient, indicant que «no intentam arrossegar els peus per altres tres anys». Durant una conferència de premsa conjunta amb el president nord-americà Bill Clinton, posterior a la darrera reunió entre ambdós després d'una visita de l'isralià als EUA d'una setmana, Barak va dir que esperava culminar les estancades negociacions en devers 15 mesos, però va reconèixer que «no estam parlant d'una solució miraculosa».

Així mateix, Bill Clinton va considerar ahir «una passa positiva en la bona direcció» que Síria se separi dels grups terroristes palestins oposats al procès de pau al Pròxim Orient. Les declaracions de Clinton varen tenir lloc hores després que els grups palestins oposats al procés de pau anunciassin que Síria els havia demanat que detenguin la lluita armada per afavorir les negociacions.

Barak va insistir que «estam compromesos a impulsar el procés de pau» i a avançar «simultàniament en tots els fronts», en referència als palestins, Síria i Líban. Ehud Barak no va voler manifestar-se clarament sobre si les negociacions respecte de l'estatus final dels territoris autònoms palestins donaran lloc a la creació d'un estat palestí independent, encara que no en va descartar la idea. «El caràcter de l'entitat palestina emergirà naturalment a la fi de les converses, però encara és massa prest».

Pel que fa a un dels temes més delicats en l'agenda de Barak i Clinton, l'alliberament de l'espia israelià dentingut als EUA, Johnathan Pollard, el president nord-americà va assegurar no haver rebut una petició formal d'alliberament, de l'agència responsable, però que «de cap de les maneres, el seu alliberament s'hauria d'incloure dins el procés de pau», segons un portaveu del mandatari nord-americà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris