algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
20°

Arafat demana a Washington que «mantengui el paper de supervisor» en el procés de pau

Barak s'ha fixat un termini de quinze mesos per aconseguir un acord global a la regió

L'Autoritat Palestina demanà ahir públicament a Washington que «mantengui el seu paper de supervisor» en les negociacions que manté amb Israel, mentre que l'Estat hebreu desitja, per contra, limitar aquesta funció. D'altra banda, fonts oficials israelianes confirmaren que el nou primer ministre israelià, Ehud Barak, s'ha fixat un termini de quinze mesos per aconseguir un acord de pau al Pròxim Orient.

L'adopció d'aquesta posició es produeix després que el primer ministre israelià, Ehud Barak, qui es troba de visita a Washington, proposàs que els Estats Units recuperassin el seu paper «auxiliar» en el procés de pau, en lloc de negociador directe entre les parts.

Barak considerà que els Estats Units estan «massa implicats» en la regió i demanà a Washington que cessi d'actuar com a «àrbitre, policia i jutge». Els responsables israelians temen que la implicació directa dels Estats Units provoqui de bell nou friccions entre els dos països, després que Washington acusàs en els darrers mesos Israel de violar alguns compromisos firmats. A més, Israel desitja una reducció del paper de l'Agència d'Intel·ligència Nord-americana, encarregada de coordinar la cooperació en matèria de seguretat palestinoisraeliana. Encara que Barak creu que la implicació dels EUA es pot reduir, és conscient que la seva participació continua sent indispensable per donar nova força a les negociacions amb Síria.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris