algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

La Comissió Europea reforça els poders de Prodi, que en controlarà els membres

El president vol impedir en el nou equip conflictes d'interessos i situaciacions irregulars

94268

El nou president de la Comissió Europea, Romano Prodi, presentà el seu equip.

La nova Comissió Europea, presentada ahir, en societat, per Romano Prodi, reforça els poders del president, que controlarà de manera fèrria les activitats dels comissaris.

Amb el seu control, Prodi vol impedir en el seu nou equip els conflictes d'interessos i les situacions irregulars que fa uns mesos propiciaren la caiguda de la comissió Santer. El nou president de la Comissió Europea, que presentà el seu equip en els jardins d'un hotel a una petita localitat propera a Amberes, admeté que el cas Bangemann accelerà l'adopció de mesures de control sobre els nous comissaris.

L'esborrany de mesures estudiades ahir per la nova Comissió Europea inclou la creació d'un codi de conducta i d'un comitè d'ètica que estudiï en el futur casos com el de Martin Bangemann, que passà de la cartera de Telecomunicacions a un càrrec en l'empresa espanyola Telefònica.

La nova vicepresidenta de la Comissió, l'espanyola Loyola de Palacio, afirmà ahir que encara que s'havia acordat crear el comitè, encara no s'havia decidit la designació dels seus membres, encara que se suposa que pertanyerien als diferents Estats membres.

Segons l'esborrany de codi, els comissaris hauran de declarar, quan comencin el seu mandat, tot interès financer i de patrimoni que pugui entrar en conflicte d'interessos en el desenvolupament de les seves funcions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris