cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
23°

El palau Strozzi de Florència celebra l'aniversari d'Aligi Sassu amb una antològica

C.C. Palma.
El palau Strozzi de Florència inaugurà ahir a la nit una gran mostra d'obres d'Aligi Sassu. Es tracta d'una exposició antològica, que recorre la producció artística del pintor des del 1927 fins a l'obra més recent, amb la qual la Divisió Cultural del municipi de Florència ha volgut celebrar el 87è aniversari de l'artista.

Les obres, més de 160 peces de pintura, escultura i ceràmica, han estat instal·lades al pati del centre i als salons interiors del primer i segon pis de l'edifici. En conjunt, el recorregut traça un itinerari per la trajectòria del mestre italià, des de les primeres obres «futuristes», presentades a la XVI Biennal de Venècia l'any 1927, fins a les encara fresques pintures inèdites del 1999.

Els comissaris de la mostra, Carlos Julio Suárez Olivares i Marina Pizziolo, han distribuït l'itinerari amb criteris molt estrictes d'ordre. Així, amb especial esment a la lectura metalingüística de les obres, s'han definit seccions dedicades a la guerra, «quan era predominant enfocar un determinat matís expressiu»; a la formació de Sassu, «quan la recerca de l'artista intentava desembocar, en aquells anys, entorn del problema del mode pictòric», així com sobre l'exploració del mite i la Maison Tellier.

La mostra, que estarà exposada al palau fins al 30 de setembre, compta amb el patrocini de la Fundació Aligi Sassu de Lugano i la Fundació Corrente de Milan. També col·labora en el finançament l'entitat Credit Suisse. Amb motiu de la mostra i la commemoració s'ha editat un catàleg en què es reprodueixen totes les obres exposades, acompanyades de textos d'experts com Paolucci, Pedretti i Gianni Conti.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris