muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
17°

Breus

• Grècia

La Policia mata el segrestrador Un segrestrador albanès va morir sota una ràfaga de trets quan la Policia grega va irrompre ahir en un autobús i va alliberar les cinc persones que mantenia com a ostatges. L'atac va posar fi a una crisi de quasi 30 hores. El segrestador exigia 250 milions de dracmes (gairebé 128 milions de pessetes), que li proporcionassin dues armes automàtiques i que se li permetès viatjar a Albània, segons la cadena de televisió «Net». L'autobús transportava passatgers entre Salònica i el nord de Grècia. EP.

• Perú

Feliciano serà jutjat aquest mes El «Camarada Feliciano», el darrer líder important del grup rebel Sendero Luminoso de Perú, que va ser detingut despús-ahir després de patir un setge de 1.500 quilòmetres, serà jutjat i coneixerà la seva sort en les pròximes dues setmanes, varen dir ahir fonts judicials. Feliciano serà acusat de «terrorisme i traïció a la pàtria» i segons la legislació peruana li correspon un judici en tribunals militars, que com a màxim duren 15 dies.REUTERS.

• Colòmbia

FARC i Govern inicien diàleg dilluns Després d'una violenta ofensiva que va acabar amb la mort de 360 persones entre guerrillers, soldats i policies, i després de dos qüestionats canvis de data, el Govern del president colombià, Andrés Pastrana, i la principal guerrilla del país, les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC), inicien finalment dilluns les negociacions de Pau. L'anunci el va fer ahir de matinada per l'alt comissionat per a la pau del Govern, Víctor Ricardo, després d'una reunió amb els rebels a la selva.EP.

• Bèlgica

Mesures davant possibles atemptats Bèlgica va reforçar ahir les mesures de seguretat, dos dies abans del final d'un ultimàtum del Grup Islàmic Armat (GIA) en què va amenaçar de perpetrar atemptats al país, segons varen anunciar fonts del Ministeri belga de l'Interior. «L'amenaça del GIA s'ha pres seriosament, i hem reforçat la seguretat passant a la fase 2 del dispositiu», va indicar un responsable del Ministeri de l'Interior, afegint no obstant que les autoritats «no volen dramatitzar i crear un moviment de pànic».EP.

• Estats Units

Una parella esclavitzava una nina Una parella novaiorquesa va ser acusada ahir de forçar una jove nigeriana a realitzar treballs de servitud contra la seva voluntat i podrien ser condemnats a una pena de deu anys de presó, va informar l'oficina de la fiscal federal de Manhattan, Mary Jo White. Funcionaris federals de la policia varen arrestar i varen acusar Ifema Udogwu, una ciutadana naturalitzada nord-americana i el seu marit, Prosper, d'obligar la nina a treballar com una esclava a la casa d'ambdós des dels 13 fins als 22 anys.EP.

• Unió Europea

Davalla la presència de dioxines La dioxina es troba entre els contaminants orgànics més presents en el medi ambient, segons el primer informe conjunt elaborat per la Comissió Europea i l'Oficina Estadística de les Comunitats Europees (Eurostat) en què s'analitzen 60 indicadors qualitatius de pressió sobre el medi ambient originada a la Unió Europea per l'activitat humana. Luxemburg i Bèlgica són els països que més emissions de dioxina llancen a l'aire. Encara que a nivell europeu ha descendit, sobretot a Suècia, la seva presència a Espanya, Itàlia i Portugal augmenta.EP.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris