algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
18°

Els estudiants tornen a la calma i el règim iranià cerca la reconciliació

Així i tot, els universitaris amenacen amb noves manifestacions

El règim iranià intentava ahir presentar una imatge d'unitat entre reformistes i conservadors després de sis dies de manifestacions i disturbis, mentre els Muyaidines, organització favorable al president reformista, Mohamed Khatami, acusava els radicals islàmics d'haver iniciat un procés de «cop d'Estat».

Després de la gran manifestació de suport al règim organitzada despús-ahir pels conservadors, i després del silenci dels estudiants universitaris "complint la crida en favor de la calma de Khatami", nombrosos diaris de diverses tendències parlaven ahir d'«unitat i de solidaritat». Les residències estudiantils de la Universitat de Teheran, centre de sis dies de protestes per la democràcia a l'Iran, eren quasi desertes ahir, després que les forces de seguretat haguessin reprès el seu control. Devers 150 joves, en la seva majoria procedents d'altres llocs del país, es varen quedar enrere, enmig de vidres i dormitoris socarrimats, després de les manifestacions i l'atac policíac que varen provocar els pitjors disturbis des de la revolució islàmica del 1979. Els estudiants varen suspendre les protestes, però no varen abandonar les seves demandes, incloent la destitució del cap de la Policia, un judici públic a dos funcionaris acomiadats per ordenar l'atac i l'entrega dels cossos dels seus companys de classe morts. Segons els estudiants, nombroses persones varen resultar ferides i almenys cinc varen morir quan la Policia i els vigilants de línia dura varen atacar una manifestació pacífica, el que va causar diversos dies d'enfrontaments. Les autoritats varen assegurar que tan sols una persona va morir durant l'atac. «Aquí no passarà res, en absolut, perquè encara estam parlant amb el Ministeri de l'Interior sobre les nostres demandes», va dir un estudiant, qui no va voler ser identificat.

Segons s'escalfaven les manifestacions, nombrosos estudiants varen començar a desafiar els dirigents islàmics, fet que va alarmar a molts dels seus companys i va forçar Mohamed Khatami i altres reformistes a distanciar-se d'ells.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris