algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
13°

Barak arriba als EUA per parlar de la seva nova estratègia pels acords de pau a Bill Clinton

Els presidents israelià i nord-americà mantindran quatre entrevistes

El primer ministre israelià, Ehud Barak, va arribar ahir als EUA per una visita de sis dies destinada a la reactivació del procés de Pau a l'Orient Pròxim, on el nou cap de l'Executiu desitja un paper de menor preponderància per a Washington. La delegació de Barak inclou diversos col·laboradors i periodistes israelians, però no cap dels ministres del nou Executiu. Abans de traslladar-se a l'aeroport Ben Gurion de Tel Aviv, el «premier» s'havia reunit amb el president turc, Suleiman Demirel, a qui va reiterar el seu desig de reactivar les converses amb l'Autoritat Palestina, Síria i Líban.

«Ahir vàrem estar en ple impuls renovat del procés de Pau amb els nostres veïns àrabs, i tenc la intenció de continuar amb decisió fins que arribem a un acord global», va declarar Barak, el programa del qual als EUA inclou quatre entrevistes amb el president Bill Clinton, la primera avui capvespre. Abans que Barak fos primer ministre ja es va entrevistar dos pics amb Clinton.

Barak es reunirà a més amb el vicepresident, Al Gore, i amb la secretària d'Estat, Madeleine Albright. En declaracions publicades ahir pel New York Times, el primer ministre ja va advertir que una de les condicions per reactivar el procés de Pau és que Washington jugui un paper de menor protagonisme en la regió.

«No pens que la CIA pugui involucrar-se en el recompte del nombre de policies a la franja de Gaza per esbrinar la lleialtat dels palestins», va explicar en vigílies de la seva visita, abans de criticar la posició «massa prominent» dels EUA, al qual va suggerir que deixi d'actuar com a «àrbitre, policia i jutge» i recuperi «el seu paper d'intermediari».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris