cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

Blair tira endavant amb una llei de pau per a l'Ulster criticada per unionistes i per catòlics

Trimble no obté suport a unes esmenes sobre el desarmament i Adams denuncia favoritisme als unionistes

Els protestants unionistes, amb el suport dels conservadors, varen lliurar una batalla contra la llei de pau per Irlanda del Nord, discutida d'urgència en el Parlament britànic davant la possibilitat d'instaurar abans de diumenge un govern bipolar a Belfast.

El cap protestant David Trimble i els diputats «tories» varen defensar les seves esmenes al projecte de llei, demanant garanties sobre el calendari de desarmament de l'IRA i a més preveure un mecanisme d'exclusió de la seva ala política, el Sinn Fein, en cas que no entregassin les armes.

Però, aquestes esmenes no tenien la més mínima possibilitat de ser adoptades ja que els laboristes de Tony Blair són majoria en el Parlament. Els conservadors, en donar suport clarament des de fa diversos dies als unionistes en les seves reivindicacions, varen fer un parèntesi en la unitat que existeix tradicionalment a Gran Bretanya amb relació al tema nord-irlandès. Fins ara, el partit d'oposició s'ha abstingut per principi de no criticar la política del govern en la província per no complicar-hi la seva tasca.

D'altra banda, el partit de Gerry Adams, el Sinn Fein, va advertir ahir que consultarà amb un gabinet de missers per estar preparat a defensar els seus drets en cas d'amenaça d'expulsió, acusant Londres de «cedir a les exigències de David Trimble i dels altres unionistes, que volen bloquejar l'aplicació de l'acord de pau», en paraules del cap irlandès.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris