algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
18°

«Invenció de la Primavera» inaugura les obres completes de Janer Manila

La Galera n'ha tret al mercat el primer volum, en què s'apleguen tres novel·les

64614

El mateix Janer i el conseller Damià Pons presentaren el volum.

J. M.

L'editorial catalana La Galera acaba de treure al mercat el primer volum de la col·lecció Biblioteca Janer Manila, en la qual sortiran publicades les obres completes de narrativa infantil i juvenil de l'algaidí Gabriel Janer Manila. El llibre, La invenció de la primavera, s'ha batejat amb aquest motiu, segons explicà l'autor, en referència a l'època en què foren escrites les primeres obres, els anys 70, en què «tots havíem d'inventar mons possibles, era com una primavera». De fet, La invenció de la primavera reuneix els tres primers títols de Janer Manila: El rei Gaspar, Com si els dits m'haguessin tornat cuques de llum i La Serpentina.

El pla de publicació de les obres, que previsiblement es realitzarà en 8 volums que apareixeran cada mig any, s'ha plantejat a partir de l'organització cronològica de les obres. Així, explicà Janer, el lector podrà apreciar la línia d'evolució i coherència en la narrativa de l'autor.

Un dels al·licients principals d'aquest volum inaugural és El rei Gaspar, el debut de Janer Manila en l'àmbit de la narrativa infantil i juvenil que el fa pioner en la manera de concebre aquest gènere. Segons ell mateix, El rei Gaspar, que ha estat traduïda a llengües tan llunyanes com l'holandès, és «la primera novel·la per a públic juvenil escrita a Mallorca i, segons diuen els experts, la primera que integra el realisme social en la narrativa per a infants». És, com és habitual en l'autor, «un llibre compromès fins a l'extrem. Hi haurà imaginació i il·lusió, però sempre hi ha l'amargor de la realitat que el llibre vol representar».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris