algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

El MEC adjudica les obres de l'arxiu de la Seu a una empresa de Burgos

El nom de la constructora no ha estat facilitat al capítol de la Catedral

96254

La reforma suposarà millores substancials en la conservació dels documents.

Les obres de rehabilitació de l'arxiu de la Seu de Palma ja han estat adjudicades. L'escollida, de les cinc empreses presentades a concurs, ha estat una constructora burgalesa, el nom de la qual encara no ha estat comunicat per part del Ministeri d'Educació i Cultura al Capítol de la Catedral. Segons explicà el responsable d'obres de la Seu, Sebastià Arrom, encara no s'ha fixat la data d'inici de les obres, i tot fa pensar que s'haurà d'esperar fins al setembre perquè el projecte, en què el Ministeri hi invertirà 40 milions de pessetes, entri en funcionament.

El projecte d'obres incidirà en el vessant nord de la Seu, a la part del temple que dóna al claustre. La rehabilitació, en paraules d'Arrom, «té una doble finalitat». D'una banda, es podran obrir vitralls que il·luminaran algunes capelles, com la de sant Jeroni i la de la Pietat; de l'altra, la reorganització de l'arxiu, sempre amb vista a millorar-ne les condicions tant per la conservació dels materials com per la consulta dels investigadors.

Una part essencial en l'actuació és la davallada de la porxada un metre i mig, que deixarà contraforts al descobert. Així mateix, també es reforçarà la coberta de bigues. El projecte de rehabilitació es completa amb la modificació en la distribució dels documents i la instal·lació de mesures de seguretat i dispositius antiincendis per protegir a consciència els documents i els visitants.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris