algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

Pere Nicolau revisa la seva trajectòria amb Jaume Pomar

El creador de l'actual Son Sant Joan és protagonista a Mallorquins en diàleg

92146

L'arquitecte Pere Nicolau.

L'arquitectura transforma la realitat és una gran veritat per Pere Nicolau. En ella, l'artista concentra el que és concepció del seu art i declaració de principis de la seva tasca. És per aquest motiu que, amb encert, la frase titula el darrer llibre de la col·lecció Mallorquins en diàleg, centrat en la figura de l'arquitecte tant en el seu vessant personal com professional. El llibre, editat per Lleonard Muntaner, manté la línia pròpia de la col·lecció: el personatge protagonista, en aquest cas Pere Nicolau, es despulla a través de les seves pròpies respostes en les diverses entrevistes mantingudes amb el poeta i crític literari Jaume Pomar.

Clar exponent de la renovació dins del panorama constructiu illenc, Pere Nicolau troba en el decurs del volum ocasions ineludibles per aportar la seva explicació a monuments i paratges emblemàtics en la fesomia de Palma, tots ells nascuts de la seva creativitat i impregnats del seu llenguatge constructiu. Es tracta de construccions que han transformat Palma: el parc de la Mar, el Gran Hotel i l'aeroport de Son Sant Joan es compten entre els casos més destacats.

Segons explicà Nicolau, ser el gestador d'elements tan fonamentals de la ciutat és «una fortuna que he tingut, la possibilitat de participar en feines transcendentals per la ciutat que l'han transformada». Una de les construccions més destacables projectada per Nicolau és l'aeroport de Son Sant Joan, que dóna la benvinguda a milers de turistes d'arreu del món que visiten Mallorca. Per l'arquitecte, és «per damunt de tot l'expressió del creixement de la població»: «quan, d'aquí a unes dècades, es parli del gran bot demogràfic experimentat a les Illes, l'edifici de l'aeroport s'haurà de prendre en compte com una de les primeres manifestacions d'aquest canvi».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris