algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

Greu crisi després dels enfrontaments entre estudiants i Policia que causaren tres morts

El ministre d'Educació superior presentà la seva dimissió a causa dels aldarulls desfermats a la Universitat

101018

El ministre d'Interior iranià, Mousavi-Lari, hagué de fugir.

Iran ha entrat en una greu crisi política després que els enfrontaments entre estudiants i Policia de divendres i dijous causassin almenys tres morts, segons els mitjans de comunicació, i duguessin a la dimissió del ministre de l'Educació Superior, Mostafa Moin, proper al president reformista, Mohamed Khatami.

El Consell Nacional de Seguretat, la més alta instància en matèria de seguretat interior i exterior del país, es reuní ahir després de ser convocat pel president Khatami per examinar la crisi oberta per la violència desfermada en el campus de la Universitat d'Amirabad, al nord de Teheran.

Els enfrontaments començaren la matinada de dijous a divendres, després d'una concentració d'estudiants que es manifestaven a favor de la llibertat d'expressió, contra la nova llei de premsa que debat actualment el Parlament i contra el tancament del diari Salam, partidari de Khatami.

Els estudiants són un dels estaments socials més fidels al president reformista, però la lentitud de les reformes, agreujada per la passivitat del sistema i per l'obstrucció sistemàtica dels conservadors, no fa més que accentuar la seva impaciència. A més a més, aquesta posició ha convertit els estudiants en els objectius privilegiats de les milícies integristes o dels elements més radicals del règim islàmic. La calma tornà ahir al campus, després que es retirassin les forces antidisturbis a la matinada. No obstant això, al centre de la capital, milers d'estudiants tornaren a concentrar-se per denunciar l'actuació policíaca.

Encara que no s'ha fet pública cap xifra oficial, diversos diaris iranians informaren de l'existència de tres morts com a resultat de les protestes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris