algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

La Farc s'enfronta a l'exèrcit i resulten almanco 74 morts

El grup rebel, que matà 36 soldats, vol mostrar la seva força al procés de pau

Almanco 74 persones varen morir ahir —36 militars, 38 guerrillers i nou policies varen desaparèixer— en una zona muntanyosa del municipi colombià de Gutiérrez, a prop de Bogotà, després de registrar-se greus enfrontaments entre l'Exèrcit i una columna de la guerrilla de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC), segons va informar el comando de l'Exèrcit. No obstant això, aquests enfrontaments varen causar 85 morts, segons versions de les parts en conflicte encara no precisades oficialment.

El comandament militar va informar ahir que a Gutiérrez (50 quilòmetres al sud de la capital) hi estaven destacats 67 soldats i nou policies i que fins ahir capvespre només havien aparegut 20 militars —entre ells 3 ferits. Segons el subdirector de la Policia, el general Luis Gilibert, «és molt possible» que els nou agents s'hagin unit als militars per «continuar combatent en el cim de la muntanya».

Així mateix, el delegat del Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR) a aquesta zona, Teddy Thurbaum va explicar que els equips de salvament varen trobar ahir sis cadàvers a Gutiérrez, però que no varen poder rescatar-los a causa del mal temps i perquè «havíem d'assegurar-nos que no tinguessin explosius».

Aquest atac de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC) varen llençar ahir és, segons els analistes, una demostració de força abans que les negociacions que havien de començar dimecres, però el grup rebel va ajornar fins el 20 de juliol.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris