nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

Rècord en subhastar la col·lecció dels Rothshild

La col·lecció d'obres d'art de la branca vienesa de la família Rothshild, considerada una de les més importants en propietat privada, va assolir un valor rècord de 89 milions de dòlars (14.240 milions de pessetes), el triple de l'estimat, en la subhasta organitzada dijous passat per la casa Christie's de Londres.

La peça més destacada va ser un manuscrit de pregàries il·luminat del segle XVI, joia del Renaixement, que va ser adjudicat per 13'3 milions de dòlars (2.100 milions de pessetes), suma mai no assolida per un exemplar de característiques semblants.

En total es van subhastar 250 obres d'art, entre quadres de pintura, mobles antics i manuscrits estranys, que havien estat de la branca vienesa de la família Rothschild abans de ser confiscats pels nazis el 1938, després de l'annexió d'Àustria. Els descendents dels Rothschild austríacs ignoraven l'existència d'aquesta herència fins que Àustria va decidir l'any passat restituir als jueus totes les obres que els havien robat els nazis.

La subhasta va fer caure diversos rècords. Un rellotge de paret del rei francès Lluís XVI va assolir el preu de 2'95 milions de dòlars (472 milions de pessetes) i una còmoda de la mateixa època, 11 milions (1.700 milions de pessetes), el preu més elevat pagat mai per un moble francès. El 60% dels lots va ser adquirit per europeus. Entre els compradors figuren particulars museus, institucions i empreses.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris