cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

Marià Villangómez, una via per conèixer les Pitïuses

C.C. Palma.
Prenent com a punt de partida la poesia de Marià Villangómez, les professores Esperança Marí, Margalida Marí i Núria Soliveres han ideat Entre el vent, sota el cel, un volum didàctic centrat en l'obra poètica de l'escriptor eivissenc que facilitarà l'accés dels estudiants al coneixement de les Pitïuses.

El títol, publicat per l'editorial Mediterrània-Eivissa, s'enceta amb un sintètic acostament a la vida i la trajectòria artística de l'autor. A partir d'aquí, i en diverses unitats didàctiques, s'aborda l'anàlisi de composicions poètiques que donen peu, a més del comentari textual, a l'aprenentatge pluridisciplinar: el volum permet treballar aspectes referents tant a la llengua com a la literatura, així com centrar-se, a partir de la poesia arrelada a la terra que creà Villangómez, al coneixement del medi.

El llibre, adaptat especialment als principis pedagògics de les dues etapes d'ESO, es completa amb una sèrie d'annexos en què es presenten materials complementaris per aprofundir en l'autor, tals com articles de revistes o una entrevista, així com una tria de poemes que aportaran a l'estudiant un major de coneixement de l'obra de Villangómez. A més de la preferència per textos representatius, en la selecció de poemes s'ha tingut esment de triar poemes musicats per UC, per completar amb audicions els exercicis plantejats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris