algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
18°

El Consell Insular impulsa la creació d'audiovisuals sobre autors illencs

Damià Huguet i Rosselló-Pòrcel són protagonistes dels films en preparació

Damià Huguet, Bartomeu Rosselló-Pòrcel, Gaspar Homar, Santiago Rusiñol i Joaquim Mir. Tots cinc artistes, cabdals a la vida cultural de Mallorca, han estat escollits com a protagonistes dels treballs audiovisuals impulsats pel Consell de Mallorca, alguns dels quals són a punt de sortir a la llum.

Es tracta, segons explicà Damià Pons, dels fruits d'una intensa campanya de promoció de vídeos culturals, de la qual ja s'han pogut veure mostres tan brillants com el treball sobre «Els Balears a Cuba i Filipines» coordinat per Margalida Blanquer o l'audiovisual centrat en la figura d'Emili Darder.

El treball d'aparició més imminent, realitzat pel CIM en col·laboració amb Sa Nostra, està centrat en la història del Teatre Principal de Palma, que repassa les remodelacions patides per l'edifici, la programació de temporades i els magnífics cartells que se'n conserven, i també acollirà entrevistes amb actors i dramaturgs que han deixat allà un bocí de la seva vida.

La resta d'audiovisuals en preparació estan centrats en personatges molt concrets, protagonistes imprescindibles a la història cultural de Mallorca. D'una banda, i dins del projecte de col·laboració del CIM amb la UIB «Mallorca entre dos segles», es dedicaran sengles vídeos al moblista Gaspar Homar, i als pintors Santiago Rusinyol i Joaquim Mir, tots dos amb guions realitzats per l'escriptor Guillem Frontera.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris