nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
20°

Blair diu que és possible que els protestants facin el govern sense el Sinn Fein

El primer ministre britànic, Tony Blair, va aclarir ahir un aspecte clau de la seva proposta per salvar el procés de pau a l'Ulster, amb l'esperança d'obtenir l'adhesió dels protestants: la província podria ser governada sense la participació del Sinn Fein si el seu braç armat, l'Exèrcit Republicà Irlandès (IRA), es nega a abandonar les armes.

Blair disposa de 10 dies per superar les reticències manifestades pels protestants per avalar el pla «sortida de la crisi», presentat divendres passat als partits locals, després de cinc dies d'infructuoses negociacions.

Aquest pla preveu la creació, a partir del pròxim 18 de juliol, d'un Executiu autònom local, que inclouria, per primera vegada, catòlics i protestants. A canvi, l'IRA es comprometria a iniciar el desarmament a partir del mes de setembre.

Si el grup paramilitar republicà no compleix les seves obligacions, «en primer lloc, la part responsable quedaria clarament identificada, i en segon lloc, els altres partits tindrien l'ocasió de continuar sense el Sinn Fein, i crec que ho farien», va afirmar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris