algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
20°

«Discursos per la llengua», més de 15 anys de parlaments de Joan Miralles

C.C. Palma.
Sota el títol de Discursos per la llengua, les Publicacions de l'Abadia de Montserrat han aplegat un bon nombre dels parlaments realitzats pel catedràtic de la UIB Joan Miralles des del 1982. El volum acaba de sortir al mercat, editat dins de la col·lecció Biblioteca Miquel dels Sants Oliver.

Es tracta d'un recull de trenta discursos pronunciats per Miralles en diverses ocasions: en homenatge a qualque personatge concret del món de les lletres, amb motiu de la celebració d'un congrés o d'algun esdeveniment cultural sobre normalització o normativització de la llengua. Així, els parlaments s'agrupen en quatre blocs: tres versen entorn de la normativització de la llengua, deu sobre la normalització, tres més entorn del «nostre patrimoni cultural» i, finalment, catorze realitzats en «homenatge als nostres lletraferits», entre els quals s'hi compten figures cabdals com Francesc de Borja Moll, Josep Maria Llompart, Jaume Vidal Alcover, Joan Mascaró o Josep Melià.

Precisament Melià, autor del prefaci inicial, defineix Joan Miralles com «una de les primeres persones que amb la seva aportació personal varen definir el compromís de la jove Universitat de les Illes amb la societat balear» i en destaca l'honor de ser el «primer catedràtic de Llengua i Literatura catalanes de la nostra Universitat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris