nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

El govern indulta milers de terroristes en recerca de la pau

Entre els devers 15.000 alliberaments pot ser que hi hagi el del cap del FIS

El president algerià, Abdelaziz Buteflika, va decidir ahir indultar milers d'integristes islàmics. Per la seva banda, el Parlament havia de començar a debatre al migdia el projecte de llei de «concòrdia civil» que decidirà el futur dels combatents islàmics.

A més, alguns diaris especulaven ahir amb un possible aixecament de l'estat d'emergència, en vigor des del febrer del 1992, l'alliberament del número u del Front Islàmic de Salvació (FIS), Abassi Madani, i l'obertura d'una comissió d'investigació sobre els «desapareguts», segrestrats, segons els seus familiars, per les forces de seguretat.

Aquestes noves mesures podrien ser anunciades, avui vespre, en un discurs al país de Buteflika. Aquestes mesures no afectarien el presoner més cèlebre del país, el número dos del FIS, Ali Belahdj, que no va expressar el seu suport a la rendició de l'Exèrcit Islàmic de Salvació (AIS), el braç armat del FIS.

L'indult presidencial, no obstant això, no afecta els autors de «crims de sang i violacions». El nombre precís de beneficiats per la mesura es desconeix encara, però oscil·la entre 5.000 i 15.000, segons la premsa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris