algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Cort nega el suposat impagament de les obres de la Universíada

L'entrega de factures fora dels terminis ha causat alguns retards de cobrament

100630

El «Dull» de Marcel Martí.

No hi ha cap problema d'impagament de les escultures de la Universíada. Així ho afirmaren ahir els responsables de l'Ajuntament de Palma i alguns artistes, desmentint absolutament les declaracions realitzades per la comissària del projecte escultòric, Maria Lluïsa Borràs, divendres passat en el decurs del recorregut inaugural d'autoritats i artistes.

Segons les declaracions publicades per un mitjà de comunicació de les Illes, Borràs apuntà que «la burocràcia ha estat enorme, per tornar-se boig. Encara no ha cobrat ningú, tot i que es va prometre als artistes que ho farien ahir». L'afirmació de Borràs ha estat desmentida des de Cort, on s'ha informat que s'ha liquidat ja el deute amb la major part dels artistes. Segons apuntà Lluís Socias, assessor en l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Palma, són molt pocs els artistes que no han cobrat, en tot cas uns quatre o cinc. La causa d'aquest retard, emperò, és només atribuïble a qüestions de tràmits: es tracta de casos en què els terminis per pagar les factures vencen, amb la conseqüència inevitable del retard en els pagaments.

Les explicacions oferides per Socias coincideixen amb la informació aportada per artistes consultats, tots els quals afirmen que ja han cobrat. Joan Bennàssar, que confirmà haver cobrat fa ja un mes, assenyalà que no entén el sentit d'aquestes declaracions i que no pot dir que hagi tingut cap problema amb Cort.

Amador Magraner, d'altra banda, cobrà la seva primera escultura ara fa deu dies aproximadament, i el mateix passarà amb la darrera que ha instal·lat al passeig Sagrera en substitució de la primera, que va ser robada. Un altre testimoni que qüestiona les declaracions de Borràs és el de la nord-americana Betty Gold, que, a part d'haver cobrat, es mostrà encantada pel tracte rebut per part de Cort, el resultat final de l'escultura i el lloc on ha estat instal·lada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris