algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
20°

Breus

• Kosovo

Kouchner, administrador de l'ONU El secretari general de Nacions Unides, Kofi Annan, nomenà ahir nou administrador de l'ONU per a Kosovo el secretari d'Estat francès de Sanitat, Bernard Kouchner, segons anuncià un portaveu de l'Organització. Kouchner, de 59 anys, substitueix el brasiler Sergio Vieira de Mello, que ocupava fins ara aquest càrrec amb caràcter provisional. El nou administrador per a Kosovo, fundador de Metges Sense Fronteres (1971), és un fervent defensor del dret d'ingerència humanitària.E.P.

• Portugal

No va blanquejar or nazi Portugal no va participar en el blanqueig d'or nazi i no ha rebut contrapartides per ajudar l'esforç de guerra hitlerià, segons informà ahir el diari Publico, citant l'informe de la comissió d'investigació presidida per l'expresident Mario Soares. «L'or d'origen alemany rebut per Portugal durant la guerra va ser adquirit com a contrapartida d'un comerç legítim, conegut i acceptat pels aliats», afirmà a les conclusions l'informe que, segons el periòdic de Lisboa, ja ha estat remès al Govern portuguès.E.P.

• Iraq

Bombardeigs nord-americans Els aparells nord-americans bombardejaren ahir un centre de control i de comandament a la zona d'exclusió aèria del nord de l'Iraq, segons anuncià el comandament europeu de l'Exèrcit americà, en un comunicat fet públic a Ankara. Els F-16 i F-15, actuant «en defensa pròpia», després de ser fixats per un radar iraquià i haver estat disparats per la Defensa Antiaèria Iraquiana (DCA), varen llançar bombes enviades per làser, de la classe GBU-10 i GBU-12, contra un lloc de control i de comandament situat al sud-est de Mossul, segons el comunicat.E.P.

• Rússia

Dubtes sobre el sistema nuclear La fiabilitat del sistema informàtic encarregat d'activar el foc nuclear rus no podrà ser garantida a mig termini a causa de la falta de mitjans i de personal, afirmà ahir el diari Novye Izvéstia. Per falta d'un manteniment indispensable, la fiabilitat dels ordinadors portàtils "les famoses «valises» del president i dels alts responsables encarregats de desencadenar un atac atòmic" no podrà ser garantida d'aquí a tres anys, afirma el quotidià, citant tècnics encarregats del sistema.E.P.

• Comissió Europea

Denúncia al Regne Unit La comissió europea decidí portar el Regne Unit davant el Tribunal Europeu de Justícia (TEIX) per quatre casos de no aplicació de directives relatives al dret de societats sobre el territori de Gibraltar. Les directives es refereixen als comptes anuals i als comptes consolidats en les societats. Segons explica l'Executiu comunitari, Regne Unit no ha donat una resposta satisfactòria als dictàmens motivats que es varen notificar el mes de gener passat. Aquestes directives defineixen les formes de societat que es necessiten per establir comptes determinant el format que s'ha d'usar per al compte de guanys i pèrdues i el balanç.E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris