cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
18°

Moren vint persones a causa del despreniment d'un telefèric als Alps francesos

Es desconeixen els motius pels quals cedí el cable de la cabina de l'aparell, que caigué des de 80 metres

Vint persones moriren ahir al matí als voltants de Saint-Etienne-en-Dévoluy, als Alps francesos, quan la cabina del telefèric en la qual viatjaven es va desfer i varen caure des d'una altura de més de 80 metres. Es tracta de l'accident més greu d'aquesta classe que es produeix a França des de fa almenys 30 anys.

Els primers elements de què disposen les autoritats de la província indiquen que, segons sembla, el cable del telefèric va cedir per una causa desconeguda, poc abans que la cabina arribàs a l'altiplà de Bure, on està instal·lat un observatori astronòmic. La cabina va caure des d'una altura de 80 metres i tots els seus ocupants, 20 persones, moriren. El governador d'Hautes-Alpes, Rémi Caron, explicà que la cabina es va despenjar entre el segon i el tercer pal, en el tram que cobreix els primers 500 metres des de la seva sortida.

D'altra banda, el delegat del Sindicat Nacional de Telefèrics, Jean-Charles Simiand, va assegurar que l'aparell va ser revisat l'any passat. Durant aquests exàmens de control, que es realitzen com a màxim cada quinze anys, es comproven totes les peces del telefèric, una per una. «A França es fan els controls més estrictes del món» en matèria de telefèrics, va indicar Simmiand.

El telefèric del cim de Bure està reservat exclusivament als empleats de l'observatori i a les persones que fan feina a la zona, i mai no és utilitzat per turistes, va precisar la Prefectura. Les víctimes són empleats de l'observatori astronòmic, d'una empresa d'obres públiques, d'una de neteja industrial i d'una altra de vinculada a France Telecom. La capella ardent s'ha instal·lat en una església propera al lloc dels fets. S'hi espera la visita del ministre de l'Interior, Jean-Pierre Chevènemente.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris