cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
24°

Israel llança sobre el Líban els atacs aeris més violents des de l'any 1996

Barak critica els bombardeigs ordenats pel Gabinet sortint de Netanyahu

75760

Una de les víctimes dels atacs israelians duts a terme la matinada d'ahir.

El Líban es va despertar ahir commocionat pels mortífers atacs aeris israelians, els més violents des de 1996, qualificats per la premsa de Beirut de nova «guerra» empresa per l'Estat hebreu contra el seu veí. El primer ministre libanès, Salim Hoss, va reunir en sessió extraordinària el seu Govern ahir al matí, en presència del cap d'Estat, Emile Lahoud.

Dijous a la nit, l'aviació israeliana bombardejà i destruí instal·lacions civils al voltant de Beirut, al sud i a l'est del país, cosa que provocà 10 morts i 54 ferits. El nou primer ministre israelià, Ehud Barak, ha manifestat la seva oposició a aquesta operació decidida pel Govern de Netanyahu.

El Líban no havia estat bombardejat tan violentament des de feia tres anys, quan l'exèrcit israelià llançà l'abril de 1996 una àmplia ofensiva que va deixar 175 morts, en la seva majoria civils, i danys materials considerables. Hoss, que qualificà els bombardeigs d'«atroços», parlà de «col·lisió» entre el primer ministre israelià sortint Benjamín Netanyahu i el seu successor Ehud Barak, en una entrevista a la cadena de televisió CNN. L'ordre de llançar l'operació fou donada pel Govern Netanyahu que, segons la llei, continua governant a Israel. Barak, que fou informat després, criticà les incursions, segons la ràdio israeliana.

Quan va ser informat d'aquests atacs, Barak es va mostrar descontent, afirmà la ràdio, citant persones properes al nou primer ministre. El portaveu de Barak, David Zisso, confirmà que el primer ministre no fou informat fins després d'aquesta oepració, però rebutjà confirmar o desmentir el fet que Barak hagi emès crítiques.

«El Govern actual es l'únic responsable de les operacions que s'han realitzat», afegí el portaveu. Segons ell, Barak «té la intenció d'accelerar les negociacions per la formació del seu Govern perquè aquests temes puguin passar a les seves mans».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris