cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
20°

El Parlament iugoslau aixeca l'estat de guerra criticant durament Milosevic

El Parlament iugoslau va decidir ahir, dijous, aixecar l'estat de guerra imposat fa tres mesos, en començar els bombardeigs aliats contra Iugoslàvia, en una sessió en la qual també es varen sentir dures crítiques al Govern federal. Després de més de set hores de debat, l'abolició de l'estat de guerra, que entrarà en vigor el pròxim dissabte, va ser abonada per 125 dels 127 diputats presents i amb dues abstencions.

Durant la discussió, tots els partits parlamentaris presents varen donar suport a la mesura coincidint amb el primer ministre, Momir Bulatovic, en la qual amb la resolució de l'ONU, adoptada el passat dia 10, «va cessar l'agressió (aliada), amb la qual cosa s'han donat les condicions perquè el nostre país surti de l'estat de guerra». «Ens espera una lluita diplomàtica per la reintegració en la comunitat internacional i l'enfortiment de la seva posició en el món», va dir Gorica Gajevic, cap del grup parlamentari del Partit Socialista (SPS) del president iugoslau, Slobodan Milosevic.

D'altra banda, l'escriptor Dobrica Cosic, primer president de la República federal de Iugoslàvia, va demanar ahir la renúncia del president Slobodan Milosevic, segons l'agència independent Beta. «Els canvis polítics han de començar per la renúncia del president Slobodan Milosevic. Faig una crida a la seva consciència patriòtica, a la seva responsabilitat humana i de ciutadà perquè renunciï i permeti que comencin els canvis necessaris a Sèrbia i a la República Federal de Iugoslàvia», va declarar Cosic, durant una reunió de l'Acadèmia de Ciències de Sèrbia.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris