nubes rotas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

Solana, aclamat com un heroi a Pristina, fa una crida a la reconciliació

57352

Els albanesokosovars estan molt agraïts a Solana.

El secretari general de l'OTAN, Javier Solana, va fer ahir una crida a favor de la tolerància davant de la violència que es registra a Kosovo en la seva visita a Pristina. Després de reunir-se amb dirigents de les comunitats albanesa i sèrbia, Solana va demanar als albanesookosovars que els ajudin «a construir una societat democràtica i multiètnica».

Després que es registrassin nous assassinats de serbis a Pristina, Solana va advertir els albanesos que «la pau no es pot construir amb la mirada posada en el passat i en la venjança, sinó en el futur». Solana digué als serbis que «farem tot allò possible per garantir la seguretat de tothom».

El secretari general de l'OTAN va afirmar que «no hi ha motiu perquè ningú no abandoni Kosovo. Que hi romanguin i donin una oportunitat a la pau».

«Inst ambdues comunitats a col·laborar en pro de la reconciliació», va afegir.
Després d'aquestes declaracions a la premsa internacional, Solana va reconèixer davant un grup de periodistes espanyols que «no pot dir que tot estigui resolt, però som en el camí».

D'altra banda, Solana, que va reconèixer haver passat «tres mesos molt difícils» durant la guerra contra Iugoslàvia, va agrair el rebement enfervorit que va rebre dels albanesookosovars durant una breu passejada pel centre de Pristina.

«Me sent compensat en veure l'afecte de la gent», va concloure.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris