cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Localitzen a la fàbrica que exportà oli a Espanya l'origen de la contaminació

El propietari de la fàbrica Fogra, que va reciclar els olis utilitzats per elaborar pinso per a animals, ha estat detingut per ordre de la Fiscalia de la ciutat belga de Gant, segons informaren fonts judicials. La detenció del propietari de Fogra va ser ordenada després que les anàlisis de les proves realitzades en olis i greixos de la seva empresa revelaren l'existència de dioxina i PCB, un precursor d'aquesta substància.

Fogra és també la firma belga que va exportar a Espanya olis per fregir reciclats quan ja s'havia prohibit la seva venda a Bèlgica. Aquesta fàbrica, que està situada a la localitat valona de Bertrix, és la principal sospitosa de la contaminació ocorreguda a Bèlgica, ja que va poder subministrar olis amb substàncies tòxiques a Verkest, la firma de la qual procediren els greixos contaminats usats pels fabricants de pinso per animals. Un portaveu comunitari assenyalà que si es descobreix que Fogra subministrava a empreses belgues diferents de Verkest, la llista d'explotacions i firmes afectades per la contaminació podria augmentar.

D'altra banda, un nou lot de carn contaminada amb dioxina va ser descoberta ahir a l'estat alemany de Hesse. Les autoritats han descobert presència de dioxina cinc vegades més alta del que està autoritzat en un lot de carn de pollastre destinada a la preparació, principalment, d'hamburgueses. El lot s'ha localitzat entre una quantitat més gran de carn bloquejada immediatament després de l'escàndol a Bèlgica. La carn no ha estat, per tant, emprada.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris