cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 19°
22°

Rússia es compromet a la cimera dels G-7 a complir les peticions de l'FMI

Els líders dels països més industrialitzats demanen més inversió en educació

El primer ministre de Rússia, Sergei Stepashin, assegurà ahir als líders de les nacions més industrialitzades d'occident la determinació del seu país de complir els termes imposats per l'FMI per rebre ajuda financera.

Un funcionari nord-americà que assisteix a la cimera del Grup dels Set i Rússia va dir que el primer ministre rus havia donat seguretat als països occidentals que assisteixen a la cimera que es du a terme a la ciutat alemanya de Colonya que Moscou complirà els requisits que el Fons Monetari Internacional imposà a la concessió de prèstecs a Rússia. «Stepashin expressà el seu compromís i el del seu Govern amb el compliment dels termes acordats amb l'FMI», va dir als periodistes que cobreixen la reunió del G-8 (G-7 més Rússia) el funcionari nord-americà, qui sol·licità que el seu nom no fos divulgat. «Parlà sobre els esforços que els funcionaris russos estan fent en la Duma (Cambra Baixa del Parlament), amb el fi d'aprovar la legislació que els permeti dur a terme les accions necessàries per complir els requeriments anteriors de l'acord subscrit amb l'FMI i esperen que el juliol puguin continuar les negociacions», afegí.

D'altra banda, els caps d'Estat i de Govern del G-8 adoptaren ahir a la sessió de clausura una declaració que demana als governs que inverteixin més en educació ja que la considera com «un passaport per a la mobilitat» que «ha de ser accessible per a tots».

El document assenyala que l'educació i la qualificació «són indispensables per a l'èxit econòmic, la responsabilitat cívica i la cohesió social» dels països. Per això, segons afirma, «una voluntat d'invertir en la formació al llarg de la vida serà la condició necessària per a la realització d'objectius socials i econòmics que són els nostres».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris