nubes rotas
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
17°

Les Converses Poètiques de 1959 retornen a l'hotel Formentor al cap de 40 anys

Han passat quaranta anys de les mítiques Converses Poètiques i l'esperit de tots aquells que hi participaren tornarà a ser present a l'hotel Formentor durant tot aquest estiu. Ho farà a través de l'exposició commemorativa del quarantè aniversari d'aquesta setmana literària, organitzada per la Fundació Casa Museu Llorenç Villalonga amb l'afany de donar altre cop ressò a la reunió de personatges tan celebrats com són Carles Riba, Jaime Gil de Biedma, Vicente Aleixandre, Manuel Sanchís Guarner o Francesc de Borja Moll.

La mostra aplega el llegat documental que fa referència a aquesta estada d'una setmana, del 18 al 25 de maig de 1959, d'una llarga nòmina d'autors a l'hotel Formentor, que va ser organitzada per Camilo José Cela. Distribuïda en sis plafons, l'exposició repassa contextualitzades les converses en els esdeveniments d'ordre mundial que tenien lloc en l'època; repassa la història de l'hotel Formentor; aplega els texts literaris sorgits o relacionats amb aquest encontre i inclou, entre d'altres documents, el seguiment periodístic que tingueren les converses, especialment dut a terme per Baltasar Porcel en el diari Baleares i en la prestigiosa revista Papeles de Son Armadans.

La mostra, didàctica per a qui vulgui conèixer les Converses Poètiques i emotiva per a qui hi estigui interessat, és en català i s'acompanya de fulletons amb traduccions al castellà i anglès per fer més accessible el seu contingut. Inaugurada avui vespre amb la presència de Carlos Bousoño, es preveu que també passin a visitar-la autors com Cela i José Hierro abans que sigui traslladada a la Casa Museu l'octubre.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris