nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

Més de mig milió de persones pot trobar-se en situació desesperada

L'Acnur confirmà que el primer comboi d'ajuda pot arribar avui

L'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (Acnur) advertí ahir que entre 500.000 i 600.000 persones podrien trobar-se en «situació desesperada» en l'interior de la província sèrbia de Kosovo, on no ha estat possible enviar cap tipus d'ajuda durant els dos mesos i mig que han durat els bombardeigs de l'OTAN.

El portaveu d'Acnur, Kris Janowski, explicà que els darrers testimonis dels refugiats arribats a la frontera de Macedònia, així com els informes de la missió de l'ONU enviada a la província el mes passat, indiquen que «la situació en l'interior de Kosovo és tràgica».

La situació és tan greu que Acnur té previst enviar diversos representants amb el primer contingent de la Força de Pau (KFOR) que entri en la província. A més, un equip roman a Skopje (Macedònia) a l'espera de rebre «llum verda» per entrar a Kosovo.

El primer comboi d'ajuda des del començament dels bombardeigs, que ara està sent preparat per Acnur i altres agències humanitàries de l'ONU, compta amb 40 camions, i podria arribar a la província sèrbia demà, amb un ampli carregament de racions i menjar precuinat, botelles d'aigua, kits higiènics, tendes i flassades.

Aquest comboi, en el qual participen Unicef, el Programa Mundial d'Aliments i organitzacions no governamental, arribarà fins Pristina per establir oficines provisionals en l'aeropuert de Slatina, fora de la capital de Kosovo. A més, cada dia viatjaran a la província dos combois al dia des d'Skopje. Molts dels refugiats arribats a les fronteres indicaren que fugien de Kosovo pel perill de fam.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris