cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
22°

Edicions 62 publica una antologia de l'obra poètica del català Pere Gimferrer

C.C. Palma.
Entre les darreres novetats llançades al mercat, Edicions 62 ha publicat l'Antologia Poètica de Pere Gimferrer, un volum de butxaca a cura d'Enric Bou, estudiós de la literatura catalana del segle XX i professor de la Universitat de Brown.

L'antologia, segons diu Bou en el volum, s'ha preparat seguint un doble criteri: d'una banda, el de la màxima intel·ligibilitat, per acostar la poesia de Gimferrer a un públic ampli; de l'altra, el de la representació dels llibres i els moments pels quals ha passat aquesta poesia.

A més dels poemes, reproduïts de l'edició de les Obres Completes de Gimferrer que el segell editorial ve publicant d'ençà de 1995, l'antologia es completa amb una selecció de texts del Dietari que es relacionen molt directament amb la matèria de les composicions. Proses i poemes, apunta Bou, «il·lustren els diferents aspectes de l'escriptura de creació de Gimferrer i donen una visió caleidoscòpica que reuneix en un mateix pla visions reals més o menys transformades, fragments de lectures, imatges fílmiques, en un conjunt que té qualitat material gairebé de collage».

L'antologia s'obre amb poemes presos del primer llibre de Gimferrer en català, Els miralls. Segueixen versos de Foc obert, Hora foscant, Foc cec, Tres poemes, L'espai desert, Aparicions, i així fins al poema escrit En la mort de Maria-Mercè Marçal, que data d'agost de l'any 1998. El volum es tanca amb proses com Marilyn i els escriptors o Autoretrat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris