nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

Washington insisteix a mantenir la prudència fins a comprovar la retirada sèrbia

Clinton afirmà que l'acord és una «passa important cap a la fita dels nostres objectius a Kosovo»

Els Estats Units insistiren a mantenir la prudència fins a comprovar que les tropes sèrbies es retiren realment de Kosovo, en compliment de l'acord militar firmat ahir a Macedònia. «La pròxima passa és verificar la retirada», recordà P.J. Crowley, portaveu del Consell de Seguretat Nacional de la Casa Blanca, qui recordà que fins llavors no hi haurà una suspensió de la campanya aèria de l'OTAN. Dins d'aquesta línia de prudència, la Casa Blanca no planeja que el president Bill Clinton faci més declaracions oficials fins que es comprovi que la retirada es du a terme en la pràctica.

Clinton està «molt complagut» per l'acord, segons declarà el president mentre assistia a un acte en els Instituts Oficials de Salut. El president afegí, en un comunicat divulgat per la Casa Blanca, que l'acord és una «passa important cap a la fita dels nostres objectius a Kosovo». També avançà que els aliats de l'OTAN vigilaran amb molta cura la retirada sèrbia segons estableix l'acord, firmat a la base macedònia de Kumanovo. «Hem deixat clar als líders de l'Exèrcit d'Alliberament de Kosovo que esperam que no obstaculitzin la retirada sèrbia», afegí el president.

De la seva banda, el primer ministre britànic, Tony Blair, saludà l'acord assolit ahir i afirmà que el pacte ha complit les exigències de l'OTAN. «Aquest esdeveniment important i evidentment benvingut, suposa que s'han complert les exigències de l'OTAN», sobre la retirada de les tropes sèrbies i l'entrada a Kosovo d'una força internacional amb un fort integrant de l'Aliança. Segons el primer ministre, «hem de mostrar la mateixa resolució per fer complir aquest acord que els mostram per dur a terme la campanya aèria».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris