nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 18°
15°

La guerra a Iugoslàvia ha acabat

L'Aliança ha anunciat la suspensió dels bombardeigs perquè té evidències de que les forces sèrbies s'estan retirant de Kosovo

L'OTAN ha decidit avui dijous la suspensió de les seves operacions aèries contra Iugoslàvia després de 79 dies de la seva campanya de bombardeigs, perquè ha pogut verificar l'inici de la retirada de l'exèrcit de la RFY a Kosovo, anuncià el seu secretari general, Javier Solana. «Fa uns moments he donat instruccions al general Wesley Clark per a suspendre les operacions contra Iugoslàvia. He pres la decissió després de les consultes amb el Consell Atlàntic i la confirmació del SACEUR de que una retirada total de les forces Iugoslaves de Kosovo ha començat», ha dit Solana.

De la mateixa manera, el president iugoslau Slobodan Milosevic ha anunciat el final de «l'agresió» de l'OTAN, en un missatge dirigit a la nació, poc després de l'anunci de l'Aliança de la suspensió del seus bombardeigs contra Iugoslàvia.

El Consell de Seguretat de l' Organització de les Nacions Unides (ONU) es reunirà a partir de les 15h00 GMT per a adoptar una resolució que autoritzi el desplaçament de forces de l'OTAN a Kosovo, anunciaren fonts oficials de la organització internacional.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris