cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín: 16°
15°

La pau a Kosovo, més a prop amb l'acord dels G-8

El Consell de Seguretat només firmarà el pla quan els serbis comencin a retirar-se

68074

Madeleine Albright, Joschka Fischer i Igor Ivanov.

Alts oficials de l'OTAN i de Iugoslàvia començaren a darrera hora d'ahir converses sobre una retirada sèrbia de Kosovo, hores després que Occident i Rússia acordassin un esborrany de resolució de l'ONU per a la pau als Balcans. Dos dies de converses militars sostingudes el cap de setmana passat se suspengueren la matinada de dilluns, quan la part iugoslava refusà firmar un pla detallat per a la retirada de les seves forces de Kosovo.

Occident i Rússia arribaren a un acord històric que podria dur la pau als Balcans, en aprovar un esborrany de resolució del Consell de Seguretat de l'ONU per acabar amb el conflicte de Kosovo. L'OTAN alabà l'acord, qualificant-lo d'«un mapa clar» que podria mostrar el camí cap al final de la crisi. Després de la sessió del G-8 a la ciutat alemanya de Colonya, el secretari britànic de Relacions Exteriors, Robin Cook, va dir que l'OTAN podria posar fi a la seva campanya de bombardeigs contra Iugoslàvia en qüestió de dies, si Belgrad compleix amb els termes de l'acord internacional de pau.

Per la seva banda, el primer ministre britànic, Tony Blair, assenyalà que les forces internacionals podrien entrar a Kosovo aquesta setmana, si els dirigents serbis no demoren la retirada de les seves tropes de la província. Després de dos dies de converses entre els cancellers del Grup de Set potències industrials d'Occident i Rússia, el ministre alemany d'Afers Exteriors, Joschka Fischer, va dir: «Hem aconseguit finalment un avanç significatiu en arribar a un acord sobre una resolució del Consell de Seguretat».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris